Hadsund-virksomheden DAVA Foods fokuserer fortsat på økologi

Tænker du nogensinde på, at Mariagerfjord Kommune på mange måder er en grøn kommune med fokus på bæredygtige løsninger såsom affaldssortering, rene energikilder, moderne rensningsanlæg og begrænset brug af pesticider på markerne?

Eller vidste du, at Mariagerfjord Kommune er den kommune med den største andel af økologisk-dyrkede arealer i Danmark? Hele 20 % er nu omlagt til økologi i Mariagerfjord Kommune, hvilket er mere end landsgennemsnittet på 10 %.  

Det ved man hos DAVA Foods, og virksomheden glæder sig over den grønne og bæredygtige udvikling i kommunen. DAVA Foods oplever også selv en positiv udvikling i salget af økologiske produkter. I 2018 steg omsætningen af økologiske æg og ægprodukter med 7,1 % og udgør nu 35,5 % af virksomhedens aktiviteter i Danmark.

Er markedet for økologi mættet i Danmark?

Ikke ifølge DAVA Foods.

”Vi tror på en fortsat stigning i forbruget af økologiske æg med en stigning på cirka 5 % på hjemmemarkedet. Vi forventer desuden markante stigninger på eksportmarkederne med fokus på det tyske marked og Mellemøsten,” udtaler Ivan Noes, adm. direktør.

Væksten på hjemmemarkedet skal drives af nye produktserier, blandt andet ’Axels Økologiske Æg’, der blev lanceret d. 18 marts. Æggene kommer fra producenten Axel Månsson i Brande, der arbejder med en cirkulær økonomi-model i sit landbrug, hvor bæredygtighed og økologi er grundprincipperne. DAVA Foods lancerer produktserien for at følge med den voksende bølge af bæredygtighedsbevidste forbrugere. 

Danmarks største leverandør af skalæg

50 % af alle de æg, der forbruges i Danmark, kommer på nuværende tidspunkt fra Hadsund-virksomheden. Det gør DAVA Foods til den største leverandør af skalæg i Danmark, men virksomheden er også den største leverandør af økologiske pasteuriserede ægprodukter.

”Vi tror på fortsat vækst i vores danske aktiviteter og er pt. i gang med at udvide produktionslokaler og kølerum på i alt 1.000 m2 for at kunne håndtere det øgede salg,” forklarer Ivan Noes, adm. direktør.

DAVA Foods-koncernen opnåede i 2019 en samlet omsætning på 1,3 mia. danske kroner. Heraf stammer 603 mio. kr. fra koncernens aktiviteter i Hadsund.

For yderligere information, kontakt:

Ivan Noes
Adm. direktør
Mobil: +45 2333 4833