Græskarsuppe

En dejlig græskarsuppe fyldt med smag og næring kan gøre selv de koldeste aftener varme, nam!

DU SKAL BRUGE

Antal: 4 personer

Til suppen
1 græskar 
2 løg
3 fed hvidløg
2 kviste timian
½ dl koldpresset rapseolie
3 dl hvidvin 
4 æg

Til gastrik:
100 gram sukker
2 sorte peberkorn
½ tsk salt
100 gram rå fint snittet græskar
1 dl hvidvinseddike

 

SÅDAN GØR DU

Skræl dit græskar og skær ca. halvdelen af det groft ud. Brun det i en gryde med rapsolie, tilsæt løg skåret i både, hvidløg og timian. Lad det snurre godt i gryden uden det tager farve. Tilsæt hvidvin (kan også undværes) som giver lidt bund og syre.

Tilsæt så smukt og dejligt smagende hanevand, så græskaren lige er dækket og ike mere. Lad det koge til det er mørt.

Blend det hele med en stavblender. Herefter kan du vælge at sigte suppen og få en blank suppe, eller server den rustik. Et andet valg er at justere den med fløde eller vand alt efter, hvorledes man ønsler, tykkelsen af suppen skal være. Så skal der smages til med salt og peber.

Nu begynder magien, brug Gastrik til at finde balancen i suppen.

Gastrik:

Smelt sukker og tilsæt hvidvineddike og vand. Lad det hele simre ned til sirup, kom peber, salt og rå fint snittet græskar i. Kog alt mørt, blend og sigt massen.

Nu skulle du gerne have en sirup, som er sur, sød, lidt bitter og med en anelse smag af græskar. Denne sirup bruges til at justere smagen med i suppen, lidt af gangen.

Suppen kan serveres med lidt ristet græskarkerner på toppen og lidt brødcroutonner og æg stegt på begge sider, delt på midten og sat på et stykke ristet brød.

Tip: Græskar bruschetta

Skær de sidste stykker græskar i små tern, bland med dine yndlingsurter, smag til med lidt gastrik, salt og peber. Servèr på ristet brød. Værsgo!