Glaseret blomkål med umami topping

Antal: 4-6 pers.

Et glaseret, bagt blomkål er en absolut fantastisk måde at spise blomkål på. Ydersiden af blomkålet bliver sprødt, men det indvendige bliver saftigt. I vores udgave har vi glaseret to blomkålshoveder (du kan naturligvis altid sætte det ned til et, hvis I er for få til to) med en dejlig sennepsdressing og drysset dem med Umami Topping, som fremhæver den naturligt skønne smag i blomkål.

Glaseret blomkål egner sig perfekt som tilbehør til diverse retter, men det kan også fint erstatte eksempelvis kartoflerne i en hovedret. Endeligt, så kan man lade det glaserede blomkål køle af og skære det i sine små stykker, således det kan anvendes i en salat.

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

2 blomkål
6 spsk DAVA sød sennep
2 spsk akaciehonning (vegansk: agavesirup)
1 økologisk citron, skallen herfra
Olivenolie
Salt og peber
4 spsk DAVA Umami Topping

SÅDAN GØR DU

Tænd ovnen på 200 °C.

Fjern de yderste grove blade fra blomkålene, men lad de mindre og spæde blade blive siddende.

Pisk sennep, akaciehonning, revet citronskal og olivenolie sammen til en dressing. Kom blomkålene i et ovnfast fad og pensl dem med sennepsdressingen. Drys med salt og peber.

Bag blomkålene i ovnen i ca. 25 minutter, indtil de er gyldne og let møre.

Drys de varme blomkål med Umami Topping og server dem med det samme.

Tip!
Du kan også tilberede de glaserede blomkål på grill under låg.