Fuldkornsbitza

Antal: 4 pers.

Denne lækre bitza er det perfekte brød at have med i madpakken, til frokost eller som en snack. Vi er fan!

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

Dej
15 g gær
4 dl lunkent vand
1 tsk salt
300 g fuldkornshvedemel
400-500 g hvedemel
1 spsk olivenolie

Fyld
1 dl ketchup 
friskreven ost, 45+
4 æg str. M
blandede friske krydderurter
1 tsk grillkrydderi
1 spsk kryddersalt

SÅDAN GØR DU

Opløs gæren i vandet, tilsæt salt, og rør mel og olie i. Ælt dejen godt på bordet, og lad den hæve ved stuetemperatur i mindst en time – gerne længere.

Tænd ovnen på fuld knald! Max varme. Sæt en bageplade i ovnen.

Del dejen i 4 stykker, og rul dem papirtyndt ud. Læg dejstykkerne på et stykke bagepapir, og smør med tomatsovs (ketchup). Drys herefter med friskrevet ost.

Så er de klar til at få smag og karakter! Slå et æg ud på hver pizza – forsigtigt, så det ikke går i stykker.

Træk bagepapir med pizzaer over på den varme bageplade eller bagesten, og bag dem i 10-12 minutter ved 220 °C i varmluftsovn.

Top din pizza med friske krydderurter sat på det stegte æg. Krydr med grillkrydderi og kryddersalt.

Udviklet af Claus Holm for DAVA