Fragilitékage

Hasselnødder, jordbær og æggehvider i en udsøgt smagstriumf. 

DU SKAL BRUGE

Antal: 4 kager

Dej
3 pasteuriserede æggehvider
100 g sukker
100 g hasselnødder

Vaniljecreme
3 pasteuriserede æggeblommer
1 tsk vaniljesukker
3 spsk flormelis
3 dl fløde 13 %

Fyld
250 g jordbær

SÅDAN GØR DU

Dej
Pisk æggehvider med sukker og bland grofthakkede nødder i. Smør dejen ud i et cirka 5 mm tykt lag på en smurt bageplade.

Bag bunden lysebrun i 10-15 minutter ved 200 °C. 

Skær/udstik den i ønsket form.

Creme
Pisk æggeblommer, vaniljesukker og 2 spsk flormelis let.

Kog fløden op og tilsæt 1 spsk flormelis. Rør fløden i æggemassen og hæld herefter massen tilbage i gryden, som sættes på svag varme. Rør til cremen er blevet lidt tyk, (må ikke koge).

Hæld cremen i en beholder og sæt den på køl indtil servering.

Servering
Jordbær skæres i skiver og lægges imellem bundene. Anret vaniljecreme ved siden af kagen.

Tip!
Nøddebundene kan også serveres med vaniljeis og andre bær.