Fishcakes

Antal: 4 personer

Fishcakes er små sprøde hapsere, der egner sig perfekt som tilbehør på tapasbordet eller som en hors d'oeuvres.

Opskriften her er fishcakes baseret på torsk, men man kan også fint anvende mørksej.

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

Fishcakes
400 g torskefilet
100 g laksefilet
Frisk tang, f.eks. wakame, ca. 20 % af fiskens mængde
1 skalotteløg
2 æg
1 tsk wasabi
½ frisk chili, hakket fint
1 rød peberfrugt
1 tsk chilisalt
1 tsk karry
50 g sesam
50 g polenta
 
Ramsløgs-mayo
1 dl pasteuriseret æggeblomme
1 citron, saft
2-3 dl rapsolie
1 tsk brændenældesalt
Peber
Et stort bundt ramsløg
 
Pesto af ramsløg
2 bdt ramsløg
1 fed hvidløg
1/2 stk ingefær
2 spsk tang
2 spsk mandler
1 spsk brændenældesalt
3 dl rapsolie

SÅDAN GØR DU

Fishcakes
Skær fisken ud i tern, 2 x 2 cm. Læg ternene op i en stor blender eller foodprocessor, og blend indtil farsen er ved at sætte sig. 
 
Tilsæt tang, finthakket løg og æg.
 
Hæld farsen over i en skål, og tilsæt wasabi, finthakket chili og fintskåret peber. Smag til med chilisalt og karry.
 
Form farsen som tykke kager, og steg dem på begge sider i to minutter.
 
Læg dem på en bageplade, og drys med sesam og polenta. 
 
Stil kagerne i ovnen i fire minutter ved 160 °C.
 
Ramsløgs-mayo
Pisk æggeblomme og citronsaft. Tip skålen lidt og pisk, mens rapsolien tilsættes. Brug evt. en blender og bliv ved med at piske, til konsistensen er tyk. 
 
Smag til med brændenældesalt, peber og vasket, snittet ramsløg.
 
NB! Anvendes en blender, går det stærkt, og blandingen bliver grøn. Lækker grøn. Piskes det sammen i skål, ja så bliver mayoen gul med grønne strimler i – men lækker anyway.
 
Pesto af ramsløg
Vask ramsløgene godt.
 
Hak hvidløg og ingefær fint. 
 
Læg alle ingredienser, undtagen olie, i en god blender, og blend det hele i to minutter. Tilsæt olien i en tynd stråle.
 
Server fishcakes med mayo og pesto - velbekomme.