DAVA Foods samarbejder med Diabetesforeningen

Kampen mod diabetes
Type 2-diabetes er et af de mest alvorlige problemer for folkesundheden i Danmark, og udfordringen vokser: Ifølge Statens Institut for Folkesundhed vil antallet af danskere med type 2-diabetes næsten blive fordoblet til 430.000 i 2030. Hertil kommer dem, der er diagnosticeret med type 1-diabetes.

Diabetes er mere alvorlig for den enkelte end mange tror. Hver tredje med diabetes har også hjerte-kar-sygdom, ligesom mange rammes af andre følgesygdomme som nyresvigt og skal vænne sig til en hverdag med medicin og mange bekymringer. Den psykiske belastning ved at leve med en kronisk sygdom som diabetes er betydelig og overset.

Diabetesforeningens logo

Der er en dokumenteret sammenhæng mellem sunde spisevaner, motion og forebyggelse af type 2-diabetes. Derfor er DAVA Foods trådt ind i kampen mod diabetes ved at samarbejde med Diabetesforeningen om oplysning og et forsøg på at rejse midler til at hjælpe mennesker med diabetes.

Sund mad
Sunde spisevaner er en del af løsningen og her indgår 3-4 æg pr. person som en naturlig del af en nem, proteinrig, sund og varieret kost.

Viden om diabetes og lækre opskrifter fra Diabetesforeningen - bliv inspireret

Hvad betyder kosten egentlig for udviklingen og forebyggelse af diabetes? En hel del. Artiklen er skrevet af Diabetesforeningen og fortæller om forholdene vedr. kost og diabetes.

Shakshuka er en krydret vegetarisk ret med pocherede æg i tomatsovs med chili og peberfrugt, der mætter godt, og som hurtigt kan laves i hverdagen.

Der er intet, som siger sol og sommer som en elegant spansk omelet med kartofler. Omeletten er let at lave i en travl hverdag og er velsmagende og mættende.

Læs mere Diabetesforeningen

Nysgerrig efter at vide mere? Se mere på Diabetes.dk og følg dem på de sociale medier.