Croissant

Lugtige og friske ud af ovnen, så bliver croissanter og hjemmebag ikke mere lækkert! Mmh...

DU SKAL BRUGE

Antal: 12 stk.

3 dl mælk, lunken
20 g gær
3 spsk sukker
1 fingerspids salt
550 g mel + lidt til udrulning
300 g koldt smør, til udrulning
3 spsk mel

SÅDAN GØR DU

Bland mælk, gær, sukker og salt sammen. Rør mel i til det bliver en fast dej og lad den hvile i 20 minutter på køl.

Rul dejen ud til 40x20 cm. Rør det kolde smør sammen med de tre spsk mel med en håndmikser. Smørret må ikke blive blødt. Læg derefter smørret i et jævnt lag på den midterste tredjedel. Og fold de andre tredjedele ind over, så det danner en pakke. Der må ikke komme luft bobler i, men hvis det sker, så punktér dem med en stoppenål og luk forsigtigt. Sæt dejen på køl i 30 minutter og gentag det tre gange. Det vil sige: Rul ud, fold og sæt dejen på køl i 30 minutter.

Til sidst rulles dejen ud i 60x40 cm og skæres i trekanter. Herefter skal de hvile i 30 minutter på køl.

Croissanterne rulles og pensles med pisket æg. Bages i 15 minutter ved 220 °C.

Croissanter er lavet på butterdej. Det er faktisk nemt, men det tager lidt tid. Hele hemmeligheden bag butterdejen er, at smørret koger mellem de mange lag mel, så det rejser sig og hæver op og bliver sprødt. Det er derfor vigtigt, at der ikke kommer luftbobler eller huller, når man ruller dejen ud.