
Creme anglaise
Antal: 7,5 dl
Den klassiske franske vaniljesauce er både cremet, let og silkeblød i munden 😋 Men den kræver også finesse i køkkenet, så den ikke skiller - mestrer du håndværket? 👩🍳
Med creme anglaise får du en lækker og alsidig sauce, der kan bruges som tilbehør til kager, frugt eller is og tilføjer en luksuriøs smag og tekstur.
Creme anglaise er en grundopskrift i det franske konditorhåndværk, og dens blide vaniljesmag gør den til en tidløs favorit. Bon appetit 🤍


DU SKAL BRUGE
05 dl sødmælk
5 DAVA® æggeblommer
150 g sukker
1 spsk DAVA® vaniljesukker
SÅDAN GØR DU
Varm mælken op i en gryde under konstant omrøring til lige under kogepunktet.
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen i en skål til en glat masse.
Hæld langsomt den varme mælk over i æggemassen under konstant omrøring.
Hæld det hele tilbage i gryden og varm op under konstant omrøring. Cremen må aldrig koge, da saucen vil skille.
Rør nænsomt rundt i cremen indtil den tykner, ca. 4 minutter.
Lad saucen køle helt ned i køleskabet. Her vil den tykne en smule mere.
Servering
Server din creme anglaise til lune desserter, såsom friske jordbær, crumble med frugt eller andre lune kager og tærter.