Citronfromage med florentinerknas

Antal: 6-7 stk. citronfromage/30-32 stk. florentinerknas

Citronfromage er en klassisk og smagfuld dessert, som de fleste sikkert forbinder med barndom og bedsteforældre-hygge. Vi giver dig her opskriften på citronfromage med florentinerknas. Mmh!

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

Citronfromage
4 blade husblas
4 bægre DAVA pasteuriserede æggeblommer
2 bægre DAVA cpasteuriserede æggehvider
100 g rørsukker 
2 dl piskefløde 
1-2 citroner
 
Citrongelé
2 blade husblas
0,5 dl vand
50 g rørsukker
1-2 citroner
 
Florentinerknas
125 g sukker
75 g smør
2 spsk sirup
2 spsk piskefløde
1 tsk vaniljesukker
5 spsk hvedemel
150 g grofthakkede nødder, f.eks. mandler eller hasselnødder

SÅDAN GØR DU

Citronfromage
Udblød husblas i koldt vand i ca. 5 min.

Pres saft fra citronerne til der ca. er 0,75 dl friskpresset citronsaft.

Vrid husblas fri for vand og læg den over i anden skål. Smelt husblas over vandbad. Afkøl husblas let.

Pisk æggeblommer og rørsukker til en luftig æggesnaps.

Pisk æggehviderne helt stive og pisk herefter piskefløde til flødeskum.

Hæld langsomt husblas i citronsaften. Vend citronsaften i æggesnapsen.

Vend herefter forsigtigt flødeskum i æggesnapsen og vend til sidst æggehviderne forsigtigt i.

Anret i portionsglas og gå straks videre til at lave citrongelé.

Citrongelé
Udblød husblas i en skål med koldt vand i ca. 5 min.

Kog citronsaft, vand og rørsukker op til, at rørsukkeret er smeltet.

Vrid husblas fri for vand og smelt det i den varme citronmasse. Afkøl citronmassen og fordel den over citronfromagen, mens massen stadig er flydende.

Stil citronfromagen på køl i min. 2 timer før servering til, at citrongeléen er stivnet og fromagen har sat sig.

Florentinerknas
Smelt smør, sukker, fløde, vanilje og sirup i en gryde under omrøring. Rør forsigtigt hvedemel i massen og lad den simre ved svag varme.

Hak nødderne groft og tilsæt dem til massen. Sluk for blusset og lad massen køle på blusset i ca. 30 min.

Rul kugler på størrelse med en femkrone og læg ca. 10-12 stk. på en bradepande med bagepapir. Tryk kagerne flade.

Bag florentinerknas i 8-10 min. ved 175 °C varmluft til, at de er sprøde og gyldne.

Afkøl florentinerknas helt. Server florentinerknas til citronfromagen.