Buddhabowl

Antal: 6 pers.

En buddhabowl er bare en smuk salat i al sin enkelhed - og så er en buddhabowl bare den perfekte "tøm-køleskabet-salat". En buddhabowl er som udgangspunkt en vegetarisk og kødfri salat, og derfor har vi også blot tilføjet æg og feta i vores udgave. 

Velbekomme!

Opskriften er venligst udlånt og udviklet af Danske Æg.

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

350 g quinoa 
2 lime 
2 tsk olivenolie 
Salt og peber 
6 DAVA æg 
200 g grønkål 
250 g courgette 
12 små dadeltomater
3 avocado
 50 g feta
 2 tsk chiliflager
 6 spsk solsikkefrø
 2 tsk olivenolie
 1 spsk limesaft 

SÅDAN GØR DU

Skyl quinoa i koldt rindende vand. Kog quinoa efter anvisning på pakken. 

Hæld vandet fra i en si og kom quinoa i en skål. 

Pres saften af limefrugterne, gem 1 spsk. Bland quinoa med limesaft og olivenolie. Smag til med salt og peber.

Kog æggene i 8 minutter, de skal være næsten hårdkogte. Hæld vandet fra og afkøl med koldt vand. Pil æggene og skær dem i halve. 

Skyl grønkål og hak det i mindre stykker. Kom hakket grønkål i et dørslag og hæld kogende vand over, så kålen lige falder sammen og får en smuk grøn farve. 

Skyl courgette og riv den i ”nudler” med et juliennejern eller en spirelli. 

Skyl og halver tomater. 

Halver avocadoerne, fjern sten og skær i skiver. 

Smuldr feta. 

Fordel alle tingene i ”bunker” i seks skåle eller på et stort fad. 

Drys med chiliflager og solsikkefrø. 

Dryp med olivenolie og limesaft.