
Buddhabowl
Antal: 6 pers.
En buddhabowl er bare en smuk salat i al sin enkelhed - og så er en buddhabowl bare den perfekte "tøm-køleskabet-salat". En buddhabowl er som udgangspunkt en vegetarisk og kødfri salat, og derfor har vi også blot tilføjet æg og feta i vores udgave.
Velbekomme!
Opskriften er venligst udlånt og udviklet af Danske Æg.


DU SKAL BRUGE
3 avocado
50 g feta
2 tsk chiliflager
6 spsk solsikkefrø
2 tsk olivenolie
1 spsk limesaft
SÅDAN GØR DU
Skyl quinoa i koldt rindende vand. Kog quinoa efter anvisning på pakken.
Hæld vandet fra i en si og kom quinoa i en skål.
Pres saften af limefrugterne, gem 1 spsk. Bland quinoa med limesaft og olivenolie. Smag til med salt og peber.
Kog æggene i 8 minutter, de skal være næsten hårdkogte. Hæld vandet fra og afkøl med koldt vand. Pil æggene og skær dem i halve.
Skyl grønkål og hak det i mindre stykker. Kom hakket grønkål i et dørslag og hæld kogende vand over, så kålen lige falder sammen og får en smuk grøn farve.
Skyl courgette og riv den i ”nudler” med et juliennejern eller en spirelli.
Skyl og halver tomater.
Halver avocadoerne, fjern sten og skær i skiver.
Smuldr feta.
Fordel alle tingene i ”bunker” i seks skåle eller på et stort fad.
Drys med chiliflager og solsikkefrø.
Dryp med olivenolie og limesaft.