Blåbærroulade

Antal: 1 roulade

Denne svampede blåbærroulade fyldt med flødeskum og blåbær er perfekt til eftermiddagskaffen. Rouladen nydes naturligvis bedst i godt selskab!

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

Dej
3 bægre pasteuriserede helæg el. 3 alm. æg
250 g sukker
125 g hvedemel
1 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
1 knivspids salt


Fyld
2,5 dl piskefløde
500 g blåbær
 
Servering
Spiselige blomster, f.eks. tørrede blå kornblomster

SÅDAN GØR DU

Tænd ovnen på 220 °C.

Pisk æg og sukker sammen med en elpisker til en let og luftig æggesnaps.

Sigt mel, bagepulver, vaniljesukker og salt i æggesnapsen og vend forsigtigt til, at det er en ensartet og jævn dej.

Beklæd en bageplade med bagepapir. Smør dejen jævnt ud, så den bliver en firkant på ca. 40 x 35 cm.

Bag kagebunden i ovnen i ca. 10 min. til, at den er let gylden.

Afkøl kagebunden let og vend den over på et stykke sukkerbestrøet bagepapir. Tag forsigtigt bagepapiret af kagebunden.

Fyld med blåbær og flødeskum,rul den lune kagebund forsigtigt sammen til en roulade.

Sæt rouladen på køl indtil den skal serveres.

Pynt evt. med kornblomster.

Tip!
Servér eventuelt sammen med en skål flødeskum eller vaniljeis.