Valentins macarons

Antal: 6 pers.

Valentinsdag er hjerternes dag, og kærligheden skal fejres! Har du lyst til at forkæle din udkårne med en delikatesse udover det sædvanlige, kan du give dig i kast med at selv bage macarons.

Macarons er en delikat småkage, som bages med mandelmel og italiensk marengs, og som smager himmelsk (i hvert fald hvis du spørger os!). Vores Valentins macarons er en kærlig - og spiselig - måde at sige je t'aime til den, du holder af.

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

Kagebunde
150 g mandelmel
150 g flormelis
110 g æggehvider
0,5 tsk rød pastafarve
50 ml vand
 
Hindbærsmørcreme
120 g flormelis
20 g usaltet smør
2 spsk hindbærpuré uden kerner
1 knivspids pink pastafarve

SÅDAN GØR DU

Kagebunde
Sigt mandelmel og flormelis sammen i en skål. Rør herefter 55 g æggehvide og pastafarve i.

Bring sukker og vand i kog i en lille gryde og varm det op til 118 °C. Brug et sukkertermometer til at måle temperaturen med. Sukkerlagen må ikke overskride 118 °C.

Pisk de resterende 55 g æggehvider stive.

Tilsæt herefter den varme sukkerlage i æggehviderne langsomt i en tynd stråle. Det må ikke gå for stærkt, da massen ellers kan ende som røræg.

Pisk marengsen i ca. 15 minutter, indtil den er kølet helt ned, og den er stiv og skinnende blank.

Tænd ovnen på 150 °C, alm. ovnluft.

Vend forsigtigt marengs sammen med mandelmel- og flormelis massen lidt efter lidt.

Fyld blandingen i en sprøjtepose med en rund tyl og sprøjt små cirkler (ca. 2 cm) ud på en bageplade beklædt med bagepapir. 

Bag kagebundene i cirka 10 minutter og lad dem køle helt ned, inden du lægger dem sammen med hindbærsmørcremen.


Hindbærsmørcreme
Kom alle ingredienserne i en skål og pisk dem sammen til en glat og let smørcreme.
 
Kom cremen i en sprøjtepose med en rund tyl og sprøjt en passende top smørcreme ud på halvdelen af kagebundene.
 
Læg kagerne sammen to og to med den anden halvdel kagebunde.