Valentins flødeboller

Antal: 10 stk.

Sig je t'aime til din udkårne med disse romantiske, lyserøde Valentinsflødeboller på Valentinsdag, som er hjerternes fest, hvor kærligheden skal fejres.

Hvad bedre måde er der at fejre Valentinsdag på end spise disse udsøgte flødeboller sammen med din bedre halvdel? Flødebolleskummet er lavet med italiensk marengs, som giver en fløjlsblødt modspil til den sprøde chokolade. 

Hyg jer sammen med at lave flødeboller - det er sjovere og nemmere, end man lige skulle tro.

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

Marcipanbunde 
100 g marcipan
Lidt flormelis
 
Skum
75 g sukker
40 g glukosesirup
30 ml vand
50 g æggehvider
1 spsk sukker
1 vaniljestang, kornene herfra
 
Overtræk
200 g lyserød chokolade
Frysetørret hindbærstykker
Frysetørret hindbærstøv 

SÅDAN GØR DU

Marcipanbunde
Rul marcipan ud med et drys flormelis.

Udstik 10 små bunde med en udstikker eller et glas, der er ca. 5 cm i diameter.

Bag bundene i ca. 5 minutter ved 180 °C alm. ovnluft. Lad dem køle af.

Skum
Bring sukker, glukosesirup og vand i kog i en lille gryde. Lad det koge til det har en temperatur på 118 °C. Brug et sukkertermometer til at måle. Temperaturen må IKKE overstige 118 °C.

Pisk æggehvider, sukker og vanilje til skum.

Hæld den varme sukkerlage ned i skummet i en tynd stråle under piskning. Det må ikke gå for stærkt, da massen ellers kan ende som røræg.

Pisk skummet indtil, at det er sejt og fast.

Kom det færdige skum i en sprøjtepose med en rund eller stjerneformet tyl.

Sprøjt det oven på marcipanbundene.

Overtræk
Smelt og temperer chokoladen efter variant - følg vejledningen på chokoladens emballagen.

Hæld den smeltede chokolade i et glas eller en skål, som er dyb nok til at dyppe hele flødebollen.

Dyp flødebollerne i den smeltede chokolade og drys dem med frysetørret hindbærstykker og derefter hindbærstøv.
 
Lad chokoladen sætte sig inden servering.