Sild & karrysalat

Antal: 4 pers.

En marineret sild med en gang hjemmelavet karrysalat til julens fester - det går man bare aldrig galt i byen af. Dertil kommer, at det er meget let at lave en karrysalat, hvilket gør den til det oplagte valg at prøve at lave selv i stedet for at købe.

Vores karrysalat er lavet med tre hårdkogte æg og en omgang DAVA mayonnaise, som er med til at give en rigtig dejlig cremet smag og tekstur. Vi har nøjes med at krydre med karry, men ønsker du, at salaten får lidt mere farve og smag, kan du jo give den et nip gurkemeje, eksempelvis 1-1,5 tsk.

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

3 M/L DAVA æg
100 g DAVA mayonnaise
30 g creme fraiche, 18 %
2 tsk karry
1 spsk cornichoner, finthakkede
1 æble, finthakket
1-2 spsk purløg, finthakket
Salt
Peber
1 glas marinerede sild

SÅDAN GØR DU

Kog æggene til de er hårdkogte - se eventuelt vores guide til "sådan koger du et æg". Køl æggene ned, pil og hak dem fint.

Bland mayonnaise, creme fraiche, karry, cornichoner, æble og purløg til en ensartet 'salat'. Smag til med salt og peber.

Kom de hakkede æg i salaten og rør rundt - voilà, karrysalat.

Server karrysalaten sammen med sildene og eventuelt et par ekstra kogte æg.