Vaniljekranse

Antal: 30-35 stk.

Vaniljekranse hører sig julen til, og de er bare lig med juletradition og hygge. Vi giver dig vores bedste opskrift på vaniljekranse - nøjagtig som Bedste ville have lavet dem (eller, i hvert fald så tæt på som muligt).

Velbekomme!

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

1 DAVA M/L æg – eller 2 S æg
200 g usaltet smør
1 vaniljestang, kornene herfra
180 g hvidt sukker
250 g hvedemel
75 g mandelmel

SÅDAN GØR DU

Start med at tage smørret ud af køleskabet. Det skal være stuetemperatur, når du går i gang. 
 
Forvarm hernæst ovnen til 200 °C alm. ovnluft.
 
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en kniv. Mas vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret, således vaniljekornene fordeler sig bedre.
 
Rør sukker og vanilje sammen med smør i en skål og tilføj ægget. Rør godt rundt.
 
Tilsæt hvedemel og mandelmel og ælt det godt ind i dejen. 
 
Beklæd en kold bageplade med bagepapir. 
 
Kom dejen i en sprøjtepose med en stor stjernetyl. Sprøjt dejen ud i kranse med en diameter på ca. 5 cm på bagepladen. Husk mellemrum mellem vaniljekransene, således de ikke risikerer at flyde sammen ved bagningen.
 
Bag vaniljekransene i den forvarmede ovn i ca. 10-12 minutter. De skal være gyldne, ikke brune.
 
Lad vaniljekransene køle af på en rist.