SØD KARTOFFELTÆRTE MED PALMEKÅL OG TIMIAN

Antal: 8-10 portioner

En ny lækkerbisken har ramt tallerkenen. Denne skønne tærte med sød kartoffel, palmekål, timian og No Egg er et hit for dig og alle, der elsker tærte. Fordi hvem elsker ikke tærte? Det er nemt at lave, mætter godt og smager fantastisk. 

Ved du, hvad det bedste ved denne tærte er? Den er lavet med No Egg, så opskriften er selvfølgelig vegansk 

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

Tærtebund
200 g hvedemel
50 g fuldkornsmel
1 dl olivenolie
50 ml vand
1 tsk salt
 
Tærtefyld
500 g søde kartofler, skrællet
2 spsk olivenolie
2 stk bananskalotteløg, skåret i tern
2 håndfulde palmekål, snittet
500 g No Egg
1 tsk friskrevet muskatnød
1 citron, fintrevet skal herfra
4-5 kviste frisk timian
120 g revet vegansk ost
Salt og peber

SÅDAN GØR DU

Tærtebund
Kom begge typer mel i en skål. Ælt olie, vand og salt i dejen. Rul dejen ud på bordet med lidt hvedemel, så den er lidt større end din tærteform.

Beklæd bunden af tærteformen med bagepapir og læg tærtebunden i. Trim kanterne, så den passer til formen.

Tærtefyld
Tænd ovnen ved 170 °C.

Skær de søde kartofler i grove stave på langs og læg dem i tærten.

Svits løg og palmekål i en smule olivenolie på en pande i 3-4 min, indtil kålet falder lidt sammen. Fordel blandingen i tærten.

Pisk No Egg, muskatnød, citronskal og timianblade sammen i en skål og hæld det forsigtigt over grøntsagerne. Krydr med salt og peber.

Drys med revet ost og bag tærten direkte i ovnen på en bagerist i ca. 45 minutter, indtil den er gyldenbrun og fast i midten.

Server tærten lun.