No Beef lasagne

Antal: 4 pers.

Lasagne er bare en favoritret hos mange, og det er helt forståeligt - det er bare en fremragende klassiker. Vores lasagne er tilberedt med No Beef, således det er en vegetarisk lasagne.

Men bare rolig: Du kommer ikke til at mangle kødet i denne lasagne, da No Beef har en dejlig fast struktur - og så er lasagne også dejlig smovset med en god bechamelsauce og sprød ost på toppen.

Vores udgave er vegetarisk, men du kan snildt lave en vegansk udgave ved at anvende en plantedrik til bechamel eller vegansk ost til topping.

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

Lasagnesovs
1 pk No Beef
Olivenolie, til stegning
2 løg, finthakket
3 fed hvidløg, presset
3 gulerødder/175 g gulerod, revet
1 snackpeber, finthakket
250 g champignon, skåret i skiver
2 dåser hakket tomat
2 dl rødvin
2 spsk mild paprika
2 tsk tørret basilikum
1 tsk tørret oregano
Salt
Peber
 
Bechamelsauce
40 g smør
60 g mel
8 dl mælk eller plantedrik
Muskatnød
Salt
Peber
 
Lasagnen
1 pk lasagneplader
1 pose revet ost, alm. eller vegansk

SÅDAN GØR DU

Lasagnesovsen
Tilbered No Beef  efter pakkens anvisninger, men undlad at stege. 
 
Kom olivenolie i en gryde. Sautér løg og hvidløg til de er blanke.
 
Tilsæt gulerod, snackpeber og champignon og steg det hele af i nogle minutter.
 
Kom nu No Beef i gryden og rør rundt sammen med grøntsagerne. Lad det stege et par minutter inden der tilsættes væske.  
 
Tilsæt hakket tomat, rør rundt og kom herefter rødvin i og rør rundt, hvorefter der tilføjes paprika, basilikum og oregano. Smag til med salt og peber.
 
Lad sovsen simre uden låg i en halv times tid for at trække smag. Forbered bechamelsauce imens.
 
Bechamelsauce
Smelt smørret i en gryde ved høj varme – det må ikke brune.
 
Kom mel i og pisk det godt rundt med smørret, så melet bliver afbagt. 
 
Tilsæt mælken lidt af gangen til, at det bliver en jævn sauce. Når al mælken er i, så kog saucen godt igennem i et par minutter under konstant omrøring ved middelhøj varme.
 
Riv frisk muskatnød i sovsen og smag til med salt og peber.
 
Lasagnen
Byg lasagnen ved at først komme lasagnesovsen i bunden af fadet, tilføj herefter bechamelsauce og slut af med lasagneplader, som dækker hele laget af sovs.
 
Gentag dette 1-2 gange mere afhængigt af hvor mange lag, der ønskes, og til at fadet er fyldt op.
 
På sidste lag undlades lasagneplader, i stedet toppes lasagnen med en pose revet mozzarella. 
 
Tænd ovnen på 200 °C varmluft og sæt lasagnen ind. Lad lasagnen bage i 40-45 minutter til pladerne er gennembagte. 
 
Tip!
Hvis du har parmesan i køleskabet, kan du eventuel rive dette og komme det på ostelaget sammen med mozzarellaen.