Linselasagne

Antal: 4-6 pers.

Skøn linselasagne med Anicia linser til når, at du har lyst til et alternativ til den traditionelle lasagne. Det er let at lave, og linser er nemme at have med at gøre, da de ikke kræver udblødning inden brug. Derimod skal de blot skylles og koges sammen med sovsen.
 
Sovsen er let at lave og tager ikke lang tid at lave. Det meste af tilberedningstiden er, at lasagnen skal stå og passe sig selv i ovnen 🧡 Nemt, ikke sandt?
Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

1 ps DAVA Anicia linser
6-8 stængler bladselleri, skåret i tern
4 fed hvidløg, knust
1 spsk paprika
2 løg, skåret i tern
2 røde peberfrugter, skåret i tynde strimler
2 håndfulde friskhakket persille
2 ds hakkede tomater
5 dl vand
Salt og peber
1 pk lasagneplader
400 g hytteost
400 g revet ost
Paprika til drys
Olivenolie til stegning

SÅDAN GØR DU

Skyl linserne i en si under rindende vand og lad dem dryppe godt af.
 
Varm lidt olivenolie i en stor gryde og svits bladselleri, hvidløg, paprika og zittauerløg i ca. 5 minutter ved middelhøj varme.
 
Tilsæt peberfrugt og linser i gryden og svits i yderligere 5 minutter. Smag til med salt og peber. 
 
Tilsæt tomater og vand og rør det hele godt rundt. Lad det herefter simre i 5 minutter, inden lasagnen samles.
 
Find et passende fad frem, og fordel lidt af linsesaucen i bunden, efterfulgt af hytteost og dæk med lasagneplader. Gentag dette to gange mere.
 
Fordel osten på toppen og drys med paprika. Stil lasagnen i ovnen ved 170 °C   i ca. en time, indtil linser og lasagneplader er møre. Server gerne din lasagne sammen med en frisk sprød salat.
 
Tip! 
Vi har anvendt Anicia linser, fordi de er en mere fast linsesort, der ikke koger så hurtigt ud. Ønsker du en mere ”mushy” lasagnesovs, kan du i stedet anvende røde linser.