Lemon curd

Antal: 3 dl

Vil du gerne servere en hjemmelavet lemon curd, der får dine gæsters smagsløg til at synge? 🍋🍋🍋 Så er du landet på den helt rigtige opskrift.

Lemon curd er en fremragende lille britisk sag, som vi stille og roligt har adopteret i Danmark - og med god grund. Lemon curd er en smagseksplosion af syre og sødme, samtidig med det er cremet og fungerer godt at smøre på pandekager, på nybagt brød eller som topping til cheesecake

Eller, ja... Man kan jo også komme til at spise det rent fra glasset med en ske 🍋🥄 Sorry, but not sorry 💛

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

3 øko citroner
3 DAVA æg
200 g sukker
100 g smør

SÅDAN GØR DU

Riv skallen fint fra 0,5 citron og pres de øvrige citroner indtil, at du har 1,50 dl citronsaft.

Kom citronsaft- og skal, sukker og æg sammen i en kasserolle, pisk og varm det op under konstant omrøring til det rammer 65 °C - brug et termometer til at holde styr på temperaturen. 

Kom løbende smør i, mens der piskes konstant til cremen tykner. Temperaturen må ikke overskride 80 °C.

Klargør og skold et patentglas. Sigt cremen mens du hælder den på glas. 

Sæt cremen på i køleskabet og lad den køle helt ned inden brug.