Fiskefilet med hjemmerørt remoulade

Antal: 4 pers./8 stk.

Det er en klassiker at have fiskefilet på påskebordet, og med god grund: En nystegt rødspættefilet, der er helt sprød udenpå og blød indvendig... Ja, det er jo et hit hos de fleste.

Fiskefiletten skal selvfølgelig gerne være serveret på en skive rugbrød og remoulade (eller mayonnaise og rejer til de, der foretrækker det) sammen med en skive citron. Så kører det 🍋 Og med sådan en hjemmerørt remoulade som vores, så det er en ren symfoni af madglæde.

Vores udgave er paneret med panko i stedet for rasp, men foretrækker du rasp, kan du jo altid ændre det 💛

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

Remoulade
3 spsk DAVA mayonnaise
5 spsk cremefraiche 38 %
1 tsk sennep, kan udelades
1 tsk sukker
1 tsk stødt gurkemeje
0,5 tsk karry
Salt og peber
60 g cornichoner, finthakket
30 g kapers, finthakket
1 gulerod, fintrevet
 
Fiskefilet
125 g rasp
125 g panko
Salt og peber
125 g mel
3-4 DAVA æg
8 rødspættefileter
Smør
Rapsolie
Eventuelt fritureolie

SÅDAN GØR DU

Remoulade
Bland mayonnaise, cremefraiche, sennep og krydderier i en skål. Rør godt det godt sammen. 

Tilføj cornichoner, kapers og gulerod. 

Kom remouladen på et skoldet patentglas og lad dem stå på køl i mindst 30 minutter før brug.

Fiskefilet
Kom rasp, panko, salt og peber i én skål og mel i anden skål. 

Pisk æg let i en tredje skål.

Panér fiskefiletterne én ad gangen i mel, æg og så pankoblandingen.

Steg fiskefiletterne i halv smør halv rapsolie på en pande. De skal være gyldne og sprøde på begge sider.

Efter fiskefiletterne er stegt, lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Servér med din hjemmerørte remoulade.

Tip!
Foretrækker du en friturestegt fiskefilet, kan du også sagtens gøre det. Så bare brug 0,5 fritureolie i en tykbundet gryde - pas på, at de ikke brænder på.