Butterdejsstang med Fuego bønner

Antal: 4 pers.

Du kender nok den traditionelle butterdejsstang med skinke, ost og champignon, men har du mødt dens vegetariske fætter med Fuego bønner og Hokkaido? Hvis ikke, så anbefaler vi, at I snarest stifter bekendtskab 🧡

Den skønne butterdejsstang kan laves i både en vegetarisk og vegansk udgave, og det kommer udelukkende an på, hvad du foretrækker. 

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

200 g DAVA Fuego bønner
2 spsk olivenolie
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg
1 rød chili, finthakket
100 g frisk spinat, grofthakket
150 g Hokkaido græskar, groftrevet
300 g grønkål, fintsnittet
100 g alm. eller vegansk ost, revet
3 æg eller 2,5 dl DAVA No Egg
1 citron, skallen herfra
Salt og peber
1 pk alm. eller vegansk butterdej
Æg eller DAVA No Egg til pensling

SÅDAN GØR DU

Kog Fuego bønnerne i letsaltet vand indtil de er møre.
 
Sigt vandet fra og kom dem i en stor skål.
 
Varm olivenolien i en dyb pande og svits løg, hvidløg og chili på panden. Vend herefter spinat, Hokkaido og grønkål i panden og svits i 1 minut.
 
Kom grøntsagerne op i skålen med Fuego bønnerne og vend det hele sammen med ost, æg/No Egg og revet citronskal. Smag til med salt og peber.
 
Tænd ovnen på 200 °C.
 
Skær butterdejen ud i baner, som er ca. 13,5 cm brede.
 
Fordel fyldet i en bane ned langs den ene side af butterdejen. Rul dejen sammen omkring fyldet, så den lukker.
 
Placer butterdejsstængerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Dejens lukning skal vende nedad, så de holder sig lukket under bagning.
 
Pensl butterdejen med æg/No Egg og rids dem let på toppen med en kniv.
 
Bag butterdejsstængerne sprøde og gyldne i ovnen i ca. 25 minutter. Skær stængerne i mindre stykker og server dem lune.