Blinis med rogn & creme fraiche

Antal: 8 stk.

Blinis med rogn og creme fraiche er en klassisk og kendt forret, som er en visuel fryd for øjet - og en sand fornøjelse at spise! 

Vores blinis er lavet med lakserogn, men du kan sagtens bytte det ud med andre rogn - eksempelvis stenbiderrogn, som er i sæson i foråret.

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

2 DAVA æg
2 ½ dl mælk
15 g gær
2 dl hvedemel
2 dl boghvede mel
2 ½ dl øl
1 tsk salt
0,5 dl smeltet smør

Fyld
Creme fraiche - 18 % eller 38 %
100 g lakserogn, gerne frisk fra fiskehandleren
Frisk dild

SÅDAN GØR DU

Varm mælken op til håndtemperaturen. Smuldr gæren i den varme mælk. Bland halvdelen af ​​melet og øllen med mælken og rør rundt.

Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen stå ved stuetemperatur i mindst 3 timer, gerne til næste dag.

Når dejen har hvilet, blandes resten af ​​melet og saltet i.

Klæk æggene - del dem i blommer og hvider. Tilsæt forsigtigt æggeblommer i dejen.

Pisk æggehviderne til stift skum og vend dem forsigtigt i dejen.

Steg blinierne på en pande med smeltet smør, indtil de er gyldne. Steg ved lav varme for at sikre, at de ikke bliver brankede og er gennemstegt indvendigt. Blinierne må gerne vendes et par gange under stegningen.

Server dine blinis helt friskstegte med det lækre fyld. 

Tip!
Vi har brugt lakserogn til disse blinis, men du kan med fordel også anvende stenbiderrogn.

Se video vejledningen til denne opskrift