Æblepandekager

Antal: 8 stk.

Pandekager spises ofte med sukker, syltetøj eller is, men de er faktisk også super lækre med æblefyld. Æblefyldet består af æbler, vanilje, kanel, cognac og juice, der er stegt i karamel - mums!

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

Pandekager
25 g smør
3 DAVA æg
1 spsk sukker
1 knsp salt
1 appelsin, revet skal
2 dl mælk
1 tsk vaniljesukker
75 g hvedemel
Smør til stegning
 
Æblefyld
6 æbler
6 spsk sukker
2 tsk vaniljesukker eller
1 vaniljestang
1 tsk kanel
2 cl cognac
1 dl æblejuice
 
Tilbehør
Evt. kirsebær
mynteblade

SÅDAN GØR DU

Smelt smørret. Pisk æg, sukker, salt, appelsinskal og halvdelen af mælken sammen. Pisk smørret i sammen med vaniljesukker og mel. Tilsæt mælk til
konsistensen er cremet og lad dejen trække på køl, hvis der er tid. Bag pandekagerne på en pande med slip-let belægning til de er gyldne.
 
Skær æbler med skræl i fine tern og varm sukker til karamel på en pande ved middel varme. Fordel æbletern, vaniljesukker og kanel på panden. Tilsæt cognac og juice og lad det blive varmet igennem til karamellen er opløst. Vend æblerne rundt et par gange, og tag dem af, når de er møre.
 
Læg pandekagerne ud på et bord. Placér æblemassen i en lang stribe på det bredeste sted og rul pandekagen om æblemassen.
 
Servér med kirsebær og pynt med mynteblade.