Forskellige brød

Brødet har en hovedrolle i en dansk brunch – prøv disse opskrifter, som ikke tager mere end 5 min. at ælte sammen, gerne aftenen før.

DU SKAL BRUGE

Speltbrød
1/2 l koldt vand
1/4 pk gær
2 æg
325 g fuldkornsspeltmel
325 g hvedemel
1 1/2 tsk salt

Fuldkornsbrød med cornflakes
1/2 l koldt vand
1/4 pk gær
2 æg
125 g cornflakes
200 g speltmel
325 g hvedemel
1 1/2 tsk salt

Rugbrød med fuldkorn
1 mørk hvidtøl
2 dl vand
1/4 pk gær
2 æg
200 g hvedemel
125 g knækket rugkerner
350 g færdig rugbrødsblanding
1 tsk salt

SÅDAN GØR DU

Speltbrød
Pisk vand, gær og æg sammen. Tilsæt fuldkornsspeltmel, hvedemel og salt, og rør det hele godt sammen med en grydeske til en ensartet sej dej. Sæt dejen på køl natten over.

Næste morgen hældes dejen forsigtigt ud på en bageplade med bagepapir.

Pensl med æg og bag brødet i 35-40 minutter ved 180 °C.


Fuldkornsbrød med cornflakes
Pisk vand, gær og æg sammen. Tilsæt cornflakes, speltmel, hvedemel og salt og rør det hele godt sammen med en grydeske til en ensartet sej dej. Sæt dejen på køl natten over.

Næste morgen hældes dejen forsigtigt ud på en bageplade med bagepapir.

Pensl med æg og bag brødet i 35-40 minutter ved 180 °C.


Rugbrød med fuldkorn
Da dette rugbrød er for groft til at dejen kan virke ordentligt, tilsættes en færdig rugbrødsblanding, der indeholder tørret surdej.

Pisk hvidtøl, vand, gær og æg sammen. Tilsæt mel, knækket rug, færdig rugbrødsblanding og salt, og rør det hele godt sammen med en grydeske til en ensartet sej dej. Sæt dejen på køl natten over.

Næste morgen hældes dejen forsigtigt ud på en bageplade med bagepapir.

Pensl med æg og bag brødet i 35-40 minutter ved 180 °C.