Rørte oste på sprøde grøntsager

Sprøde grøntsager og rørte oste, så er du garateret en brunch udover det sædvanlige

 

DU SKAL BRUGE

Antal: 4 personer

Sprøde grøntsager
1 dl vineddike
150 g sukker
1/4 l appelsinjuice
salt, chili og laurbærblade
250 g grøntsager, i små stave (gulerødder, løg, tomater)
1 bt krydderurter, hakket

Krydderurtecreme
1 bk karse
1 bt purløg
1/2 fed hvidløg
salt og peber
125 g mascarpone/ buko
naturel (light)
1 spsk soja

Piment creme
2 røde peberfrugter
2 fed hvidløg
1 bt basilikum
125 g mascarpone/buko
naturel (light)
100 g bacontern, ristede

Oliven creme
125 g sorte, godt modne oliven
1/2 fed hvidløg
1/2 rød chili
125 g mascarpone/buko
naturel light
1 spsk citronsaft
1 bt basilikum

SÅDAN GØR DU

Sprøde grøntsager
Kom det hele ned i en gryde med undtagelse af krydderurterne og kog det ind ved jævn varme i cirka 30-40 minutter. Når lagen har en konsistens som let flydende sirup tages lagen fra blusset og krydderurter vendes i.

Krydderurtecreme
Hak karse, purløg og hvidløg fint sammen med salt og peber og stød dem eventuelt lidt i morteren for at få den grønne farve frem. Bland derefter det hele sammen og servér med smilende æg og sprøde grøntsager.

Piment creme
Bag peberfrugter og hvidløg i 25 minutter ved 200 °C under stanniol. Fjern skindet fra peberfrugterne og hak den fint med hvidløg, salt og peber.

Bland det hele sammen med hakket basilikum og servér cremen med ristet bacon, smilende æg og sprøde grøntsager.

Oliven creme
Pres de sorte oliven godt med den flade side af en kniv, og pres derefter kernerne ud. Hak oliven, hvidløg og chili fint og vend det sammen med osten og lidt citronsaft.

Servér cremen på sprøde salater med smilende æg og evt. basilikum.

Disse rørte oste læner sig mod de sydlandske tapenader. De er gode som dip på brødet, men også som tilbehør til eksempelvis æg, pølser og kødpålæg.

Servér dem på friske salater med æg, kraftige eddikekogte grøntsager og masser af krydderurter.