Pocheret æg med østershatte og parmesan

Østershatte er en af de svampe, der passer til alt. I denne kombination af parmesan og pocheret æg, bliver den fuldstændig fantastisk! 

 

DU SKAL BRUGE

Antal: 4 personer

Pocheret æg
1 liter vand
1/2 dl lagereddike
1 tsk salt
4 økologiske æg
1 spsk smør
300 g østershatte
2 fed hvidløg
1/2 citron, saft
1 bt purløg, snittet
4 skiver brød
25 g parmesanost, i flager

SÅDAN GØR DU

Kog vand, eddike og salt op og slå et æg ud i en underkop. Skru ned for vandet og pisk rundt i det næsten kogende vand med et piskeris, så der dannes en hvirvel. Fjern piskeriset og hæld forsigtigt ægget ned i midten af hvirvlen, og lad det trække tre min. lige under kogepunktet. Køl ægget ned i rigeligt vand og gentag processen med de tre andre æg.

Varm smørret op ved middelstærk varme og lad det bruse af. Sautér østershattene sammen med hvidløg og citronsaft til svampene er møre og vend herefter purløg i. Læg østershattene på brødet med de pocherede æg og lun det i ovnen i 4 minutter ved 170 °C.

Servér brødet og pynt med parmesanflager.