Klassisk og vegetarisk æggekage

Denne lækre æggekage er sprængfyldt med en masse gode grøntsager som porre, kartofler og tomater. Nem at lave og mættende for hele familien. 

DU SKAL BRUGE

Antal: 4 personer

8 økologiske æg
salt
hvid peber
1½ dl mælk
10 g smør
1 porre
4 skiver rugbrød 
eventuelt ½ tsk bagepulver
10-12 kogte kartofler 
4-5 danske tomater
1 bdt purløg
4 skiver grov- eller fuldkornsbrød
sennep
grøn salat

SÅDAN GØR DU

Slå æggene ud i en skål med salt, peber og mælk. Pisk i et minut. Skær porren ud i ringe og tilsæt den til æggemassen. 

Tænd for panden, læg en klat smør på og lad skummet fra smørret falde ned – det tager cirka 2 minutter. Skær rugbrød i trekanter og steg det på panden i 1 minut på begge sider.

Hæld æggemassen på panden over brødet og lad det stå i cirka 1 minut, så bunden sætter sig. Tag en gaffel og løft lidt i kanten, så der kan komme mere masse ind under. 

Sæt panden i ovnen i cirka 15-20 minutter ved 180 ℃, eller til den er pustet godt op.

Et kokketrick: Tilsæt ½ tsk bagepulver til massen, så hæver den flot.

Skær kartofler i skiver og rist dem eventuelt af på en pande. Skyl tomater og skær dem i skiver. Tilsæt kartofler og tomater, når æggekagen tages ud af ovnen. Skyl og snit purløget. Drys det over og server straks med lidt brød. En lille skål sennep og lidt grøn salat passer smukt til denne kærlighedsæggekage.

 

Opskrift udviklet af Claus Holm.