Asparges m. hollandaise sauce

Antal: 4 personer

Asparges med hollandaise sauce er en enkel og elegant forret, hvor råvarerne virkelig kommer til deres ret - den består blot af asparges og hollandaise og eventuelt lidt pynt - haps! Vi har valgt grønne asparges til retten, men foretrækker du hvide asparges, kan du naturligvis bare anvende disse. 

Denne hollandaise sauce ikke er lavet på komfuret. Derfor kan du være mindre bekymret for, at den skiller grundet varme. Det er dog stadig vigtigt, at smørret smeltes langsomt, og at det hældes langsomt i - og at dine æggeblommer har stuetemperatur - ellers kan saucen let skille.

Opskriftbillede

DU SKAL BRUGE

Hollandaise sauce
115 g smør
2 æggeblommer
1 spsk vand
1 spsk citronsaft
1 tsk salt
 
Et bundt asparges

SÅDAN GØR DU

Smelt smørret i en gryde. 

Anbring æggeblommer, vand og citronsaft i høj beholder - skal kunne passe til en stavblender. 

Når smørret er smeltet, tænd da for stavblenderen og hæld det varme smør i en tynd stråle langsomt ned til æggeblommerne, mens du pisker.

Smag til med salt og peber, eventuelt tilsæt mere citronsaft, hvis det er nødvendigt.

Se video vejledningen til denne opskrift