
Asparges m. hollandaise sauce
Antal: 4 personer
Asparges med hollandaise sauce er en enkel og elegant forret, hvor råvarerne virkelig kommer til deres ret - den består blot af asparges og hollandaise og eventuelt lidt pynt - haps! Vi har valgt grønne asparges til retten, men foretrækker du hvide asparges, kan du naturligvis bare anvende disse.
Denne hollandaise sauce ikke er lavet på komfuret. Derfor kan du være mindre bekymret for, at den skiller grundet varme. Det er dog stadig vigtigt, at smørret smeltes langsomt, og at det hældes langsomt i - og at dine æggeblommer har stuetemperatur - ellers kan saucen let skille.


DU SKAL BRUGE
115 g smør
SÅDAN GØR DU
Smelt smørret i en gryde.
Anbring æggeblommer, vand og citronsaft i høj beholder - skal kunne passe til en stavblender.
Når smørret er smeltet, tænd da for stavblenderen og hæld det varme smør i en tynd stråle langsomt ned til æggeblommerne, mens du pisker.
Smag til med salt og peber, eventuelt tilsæt mere citronsaft, hvis det er nødvendigt.