Fuldkorns-happer

Denne fuldkorns-happer er langt fra en traditionel klapsammen. Her får du nemlig både en smagfuld mayonnaise, lækker skinke, blød æg og sprød brød. Perfekt til frokost!

DU SKAL BRUGE

Antal: 4 personer

Solskinsmayo:
1 dl pasteuriseret æggeblomme
1 citron, saft og skal
1/2 dl hvidvinseddike
1/2 dl koldpresset rapsolie
1 bdt estragon
1 spsk tomatsalt
1 tsk karry

2 hårdkogte æg
4 blade sprød salat
blandede friske krydderurter efter eget valg
4 skiver godt fuldkornsbrød

8 skiver dansk saltskinke

SÅDAN GØR DU

Solskinsmayo:

Pisk pasteuriseret æggeblomme, citronsaft og hvidvinseddike sammen i en skål. Tip skålen, og pisk mens rapsolie hældes på i en tynd stråle. Bliv ved med at piske til konsistensen er tyk.

Skyl og hak estragon. Bland estragon i og smag til med salt, krydderier, citronsaft og -skal.

Kog, pil og hak æggene, og skyl og pluk salat og krydderurter. Rist brødet. Læg happeren sammen med mayo, skinke, salat, urter og æg.