Fastelavnsboller

Prøv vores skønne fastelavnsboller - i en sprød og luftig vandbakkelse med brombærskum. Mums, det bliver ikke mere lækkert!

DU SKAL BRUGE

Antal: 6 stk.

Dej
4 DAVA æg
2,5 dl vand
125 g mel
125 smør

Fyld
3 dl piskefløde
130 g frosne brombær (alternativt blåbær)
2 husblade
2 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker 

Pynt
Flormelis (alternativt glasur)

SÅDAN GØR DU

Fyld
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min.
 
Bring de frosne brombær, vand, sukker og vaniljesukker i kog og kog det under omrøring i ca. 5 min.
 
Tag husblassen op af vandet og vrid det for vand. Kom det i brombærblandingen. Hæld blandingen i en skål og lad den køle af i køleskabet i ca. 1 time.
 
Efter timen er gået, pisk da fløden til let skum og vend din brombærblanding i. Kom blandingen direkte i en sprøjtepose og lad den ligge på køl til, at du skal bruge den.
 
Dej
Vandet bringes i kog og smørret smeltes heri. Melet tilsættes mens der røres kraftigt med et piskeris, indtil dejen er fast og glat. Dejen afkøles i ½ time.
 
Æggene piskes sammen i en skål og hældes i dejen lidt ad gangen. Dejen røres godt, indtil den er fast. VIGTIGT: Dejen må ikke blive for tynd. Det vil sige, at når den er fast, skal du stoppe med at tilsætte mere æg. Hvis dejen bliver for tynd, vil bollerne ikke hæve flot op, når de bages.
 
Dejen fyldes i en sprøjtepose med tyl og spøjtes ud på bagepapir i små eller mellemstore toppe. Hvis du ikke har en sprøjtepose, kan en frysepose med afklippet hjørne også anvendes.
 
Bages ved 200 °C i 20-25 minutter til de er flot gyldenbrune. Ovnen må ikke åbnes under bagning, da bollerne ellers kan risikere at falde sammen.
 
Servering
Flæk fastelavnsbollerne, når de er afkølede. Fyld dem med dit brombær flødeskum. Strøg flormelis udover overdelen - eller pynt den med glasur.