DAVA Foods får plantebaserede produkter i sortiment fra Møllerup Brands

Danish Agro, der er majoritetsejer i DAVA Foods koncernen, har købt 70 % af hampefrø-virksomheden Møllerup Brands. De nuværende ejere og stiftere, familien Gamborg, som står bag Møllerup Gods, forbliver aktionærer og aktive i det fremadrettede bestyrelsesarbejde.

Fremadrettet bliver den daglige drift af Møllerup Brands integreret i DAVA Foods. Det medfører, at DAVA Foods udvider produkt sortimentet til detail, foodservice og industri med en række plantebaserede produkter af hampefrø,  der skal supplere det brede sortiment af æg og æggebaserede produkter.

Adm. direktør i DAVA Foods, Ivan Noes, ser store muligheder i samarbejdet og udtaler: 

Billede

Fra venstre til højre ses: Alexander (CEO, Møllerup Gods), Stig Gamborg (ejer, Møllerup Gods), Anne Sophie Gamborg (ejer, Møllerup Gods) og Henning Haahr (CEO, Danish Agro).

”DAVA Foods er en fødevarekoncern med en vision om at ville inspirere forbrugerne med sunde, sikre og innovative produkter, som er produceret ansvarligt. Møllerup Brands passer godt ind i vores vision, og de supplerer os med en række unikke plantebaserede produkter, der strategisk giver os nye muligheder i markedet indenfor nye kategorier.”

Direktør for Møllerup Brands, Henrik Rendbøll, ser frem til samarbejdet:

”Vi har længe ledt efter en samarbejdspartner, der kunne hjælpe os med at vækste markedet for hampefrø. Vi er sikre på, at Møllerup Brands, DAVA Foods og Danish Agro er det helt rigtige match. Hampefrø er en fantastisk råvare med mange gode ernæringsmæssige egenskaber. Vi er spændte på at udvikle produktområdet og øge afsætningen og kendskabet både i Danmark og internationalt.”

Organisatorisk vil Henrik Rendbøll være direktør og ansvarlig for salget af de hampebaserede produkter og referere til Ivan Noes som adm. direktør i DAVA Foods koncernen.

For yderligere oplysninger kontakt: 

Direktør Henrik Rendbøll, Møllerup Brands:
Mobil: +45 5092 6320
 
Adm. direktør Ivan Noes, DAVA Foods:
Mobil +45 2333 4833

Hvem er Møllerup Brands?

Møllerup Brands er på 6 år vokset fra en iværksætter-ide til en virksomhed med 8.000 m2 produktion i Nors ved Thisted. Møllerup Brands producerer fødevarer til detail, catering og en række ingredienser til fødevareindustrien. Hovedprodukterne er afskallede hampefrø, hampeolie, ristede hampefrø, mel og proteiner. Hamp har naturligt højt indhold af proteiner, fibre, omega 3 og indeholder alle essentielle aminosyrer. 

Den hampetype, som Møllerup Brands forhandler, er industrihamp som er med meget lavt niveau af det euforiserende stof THC.