Citronpasta

Bring de bedste smage fra Italien hjem på din egen tallerken med denne lette og lækre pasta penne ret med æg, pecorino og citron. 
 

DU SKAL BRUGE

Antal: 4 personer


350 g pasta penne
1 dl pastavand
25 g smør
2 skalotteløg
30 g kapers
Citronskal - fra en økologisk citron
3 spsk citronsaft
Friskkværnet sort peber
Frisk timian
4 æggeblommer
1 håndfuld frisk persille
1 dl revet pecorino ost
 

SÅDAN GØR DU

Kog pasta i letsaltet vand. Hæld vandet fra - tag en 1 dl pastavand fra.
 
Hak løgene fint. Skyl citronen og riv skallen. Smelt smør i en stegepande, tilsæt løg, citronskal, citronsaft og kapers. Krydre med sort peber og tilsæt frisk timian.
 
Tilsæt pastaen og rør dundt. Fjern eventuelt timiankvistene. Tag gryden af blusset. Rør æggeblommerne til de er en jævn masse og hæld dem udover pastaen. Afslut med frisk bladpersille og revet peccorino. Tilsæt den resterende 1 dl pastavand, hvis du ønsker en mere cremet pasta.