Chokoladesouffleer

Denne dessert er kronen på sublime bagværker! Flydende midte, cremet ydre og en helt sprød top, bliver det mere lækkert?

DU SKAL BRUGE

Antal: 4 personer

10 g maizena
50 g æggeblomme
40 g sukker
1 1/4 dl sødmælk
1 1/4 dl fløde
50 g mørk chokolade (60-70 %)
70 g æggehvide
10 g flormelis

SÅDAN GØR DU

Bland maizena, æggeblomme, sukker, sødmælk og fløde godt sammen og sigt det ned i en gryde. Kog cremen i cirka 2 minutter under omrøring. Tilsæt den revne chokolade og det hele blandes godt.

Pisk æggehvide og flormelis sammen til en luftig skum, der skal være så stiv, at man kan vende skålen på hovedet. Vend de stiftpiskede æggehvider forsigtigt med chokoladecremen til en ensartet masse.

Fyld cremen i passende forme og bag cirka 10 minutter v/ 200 °C.

Servering:
Server souffléerne,mens de er varme.

 

Opskrift af Bo Bech for Si 'Omelet