Brydebrød med valnødder

Som skabt til morgenbordet.

DU SKAL BRUGE

Antal: 8 boller

Dej:
2½ dl kærnemælk
2½ dl syrnet fløde 9 %

1 dl vand

50 g gær

1 spsk lys sirup

1 spsk salt
¾ dl flydende fedtstof
200 g hakkede valnødder
250 g rugmel
cirka 600 g hvedemel
 
 


Pynt:
Blå birkes/sesamfrø

SÅDAN GØR DU

Lun kærnemælken og syrnet fløde til det er håndvarmt. Tilsæt vand og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen i cirka 5 minutter. Lad dejen hæve et lunt sted cirka 20 minutter.

Slå dejen ned, form 2 kugler og lad dem hæve igen i 10 minutter. Del hver dejklump i 8 stykker, sæt bollerne tæt sammen på bagepladen, så de danner en blomst. Lad bollerne hæve igen cirka 40 minutter. Pensl bollerne med et sammenpisket æg og pynt med blå birkes og sesamfrø.

Bag nederst i ovnen i 20-25 minutter ved 220 °C.