Bagt blomkål med æggesauce

Blomkål er for mange familier et fast inventar, hvad end det er som kogt eller pureret, blomkålsris eller pizzabund. Vi giver her vores bud på bagt blomkål.
 

DU SKAL BRUGE

Antal: 4 personer

Ristet blomkål
1 blomkål (stor)
4 spiseskefulde olie
Salt og peber

Æggesauce
4 æg
25 g smør
0,5 dl purløg
0,5 dl dild
En knivspids salt

SÅDAN GØR DU

Blomkål
Forvarm ovnen til 200 grader.
 
Fjern blomkålets blade og stilke - lad det forblive et helt blomkålshoved. Placer blomkålen i et smurt fad. Hæld olien og krydderierne på overfladen.
 
Bag det i nederst i ovnen i cirka 50 minutter.

Æggesauce
Kog æggene. Hæld vandet fra og lad dem køle. Pil dem for skal.
 
Læg æggene tilbage i gryden og knus dem i gryden. Tilsæt smør og hakkede urter og en knivspids salt. Når smøret er smeltet, er saucen klar.
 
Servering
Server varm æggesauce med ristet blomkål til.