Æg i cocotte

Denne opskrift på æg i cocotte er fuld af gode råvarer. Den kan laves til både morgenmad, brunch og frokost - og man kan altid selv komme ekstra af det i man elsker. 

DU SKAL BRUGE

4 personer

4 cocotter (8 cm i dia.)

25 g smør
2 spsk mel
3 dl lunet letmælk
Frisk muskatnød
Salt og peber
100 g frossen spinat
100 g kogt skinke i tern
4 æg
40 g revet gratineringsost


Tilbehør:
400 g groft nybagt brød
300 g revne gulerødder
Frisk timian

SÅDAN GØR DU

Varm ovnen op til 200° C.

Smelt smørret i en gryde, og lad det bruse af uden at brune. Rør melet i og lad det bage af i gryden. Hæld den lune mælk i melblandingen lidt af gangen og pisk til en ensartet og glat konsistens. Smag til med revet muskatnød, salt og peber.
Kom spinat og skinketern i, og fordel blandingen i 4 smurte cocotter, og slå ét æg ud over hver.
Kom cocotterne i et ovnfast fad med vand, så det dækker halvdelen af cocotterne. Bages i 10-12 min.
Tænd ovngrillen, og kom gratineringsost på, og grill til osten er gylden.

Pynt med frisk timian.

Tilberedingstid i alt: 40 min.
Bagetid: Bag ved 200° C i 10-12 min.

Server med groft brød og gulerodssalat.