Æg en cocotte

En skøn og nem opskrift på æg, der er blevet bagt. Det smarte ved æg en cocotte er muligheden for at komme lige præcis det i, man har lyst til. Kun fantasien sætter grænser. 

DU SKAL BRUGE

Antal:4 stk

8 økologiske æg
4 dl fløde 13%
1 porre, fintsnittet
salt og peber

SÅDAN GØR DU

Æg en cocotte er en dejlig ting. Man kan tilsætte stort set alt, lige fra frisk fisk til tørret parmaskinke. En sjov ting er at variere dem, så man laver fire forskellige, f.eks. en med karry, en med pærestykker, en med appelsin og en med porreringe.

Slå to æg ud i hver skål, tilsæt 1/2 dl fløde og f.eks. lidt fintsnittet porre. Drys lidt salt og peber i hver skål og bag dem i ovnen i 15 minutter ved 200 °C eller sæt dem i en gryde med vand og låg og ”kog” skålene i 15 minutter.