Veggie-pizza

Vores veggie-pizza er en anderledes (men ikke desto mindre en kommende klassiker!) pizza, hvor æg indgår som en del af fyldet. 

DU SKAL BRUGE

Antal: 2 pizzaer


Pizzadej
25 g gær
2 dl vand
0,5 tsk salt
0,5 dl olivenolie
5 dl hvedemel
 
Fyld
200 g creme fraiche
2 spsk pesto
Salt og friskkværnet peber
250 g svampe, f.eks. kantareller
150 g artiskok, konserveret
2 dl grønkål
4 æg
150 g revet mozzarella
 

SÅDAN GØR DU

Smuldr gæren i varmt vand. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen. Lad dejen hæve i en time i en skål under et viskestykke.
 
Rul dejen ud til to runde pizzadeje. Anbring dem på en papirdækket bageplade. Bland creme fraiche, pesto, salt og peber og hæld det over pizzadejene. Tilsæt det øvrige fyld (med undtagelse af mozzarella!) og knæk forsigtigt æggene over pizzaen.
 
Drys forsigtigt den revne mozzarella udover pizzaen, så det bliver godt spredt. 
 
Bag pizzaerne ved 225 grader i cirka 10 minutter.
 
Tip!
Hvis du vil have helt sprøde pizzabunde, varm da bagepladerne op i ovnen inden, at du kommer pizzaerne på. Husk at da rulle pizzadej direkte ud på bagepapir, så du let kan få det ned på bagepladen.