Kikærtegryde 

En let og lækker vegetarisk gryderet med æg og kikærter. 
 

DU SKAL BRUGE

Antal: 4 personer


Gryderet
1 løg
3 hvidløg
1 rød peberfrugt
3 spsk olivenolie
2 tsk spidskommen
2 tsk paprika
1/2 tsk cayennepeber
1 tsk salt
Frisk kværnet peber
2 spsk tomatpuré
3 tomater
1 dåse (290 g) kikærter
30 g kapers
4 DAVA æg


Pynt
100 g feta eller lign. salatost
Citronsaft
Frisk koriander eller persille

SÅDAN GØR DU

Hak løg og peberfrugt fint. Steg løg, peberfrugt og krydderier og olivenolie i en gryde (alternativt en pande, som du har et stort nok låg til). 
 
Hak de friske tomater i grove stykker. 
 
Tilsæt tomatpuré, de hakkede tomater, skyllede kikærter og kapers til retten. Lad det simre forsigtigt ved lav varme i cirka 15 minutter. Lav fire "fordybninger" i gryderetten og knæk æggene direkte ned i dem. Læg låget på gryden og lad det simre på svag varme. Æggeblommerne må godt være lidt 'bløde' som ved et spejlæg. Afslut med at dryppe citronsaft, samt smuldre fetaost og frisk koriander, udover gryderetten.

Velbekomme!
 
Tip!
Servér med groft grød på siden.