Chokoladekage

Vores bud på den klassiske chokoladekage. 

DU SKAL BRUGE

Antal: 1 kage

Dej
125 g smør
2 æg
250 g sukker
250 g mel
1 tsk hjortetaksalt
1 tsk natron
1 tsk kanel
3 spsk kakao
2½ dl kærnemælk

Smørcreme
200 g smør
150 g flormelis
3 spsk kakao
2-3 spsk stærk kaffe (eller vand)

Glasur
150 g mørk chokolade 70 %
¾ dl vand
150 g flormelis
3 spsk kakao

Pynt
Cirka 40 chokoladekaffebønner
Eventuelt citronmelisse

SÅDAN GØR DU

Bunde
Pisk først æggehviderne stive, kom flormelis i lidt af gangen. Pisk til det er helt stift og blankt.

Smør bagepapir med smør/margarine og bred marengsmassen ud på 2 plader.

Bages cirka 45-50 minutter ved 140 °C i varmluftsovn (150 °C i almindelig ovn).

Karamelsauce
Alle ingredienser til saucen kommes i en gryde og koges uden låg ved svag varme i 10-15 minutter, til karamelmassen er gylden og tyk.

Sættes på køl indtil den skal bruges (skal herefter lunes igen).

Fyld
Pisk fløden. Hæld det overskydende vand fra cremefraichen. Kom æblestykkerne i creme fraichen. Vend fløden i til sidst (rør ikke for meget, når fløden er kommet i, da det så flyder ud).

Kom halvdelen af den afkølede karamelsauce på den ene bund. Hæld æblemassen over, læg den anden bund over som låg og fordel resten af karamelsaucen over.

Tip!
Bunde og karamelsauce kan laves dagen før.