Avocadopasta

Æg. Pasta. Avocado. Alle de skønne ting i livet blandet sammen i én fantastisk pasta, der er let at lave og passer perfekt ind i den travle hverdag - også er retten 100 % kødfri og vegetarisk. 
 

DU SKAL BRUGE

Antal: 4 personer

250 g spaghetti eller frisk båndpasta
6 æg
2 avocadoer
1 citronsaft
1 tsk salt
0,5 dl pastavand
2 fede hvidløg
2 spsk rapsolie
1 håndfuld rucola
100 g cherrytomater
Friskkværnet sort peber
En knivspids salt
0,5 dl ristede græskarfrø
100 g parmesan

 

SÅDAN GØR DU

Kog pastaen i letsaltet vand, indtil den er færdig. Hårdkog 6 æg ad gangen i en anden gryde i cirka 8 minutter (dette afhænger af størrelsen på ægget - se vores guide til at koge æg). Hæld vand fra spaghettien - gem omkring 0,5 dl vand til avocadopure. Stil spaghettien til side. 
 
Skær avocadoerne åbne, fjern kerner og tag fyldet ud. Pisk avocadoerne sammen med citronsaft, salt og pastavand til, at det er en puré. Hak æggene i stykker og bland dem i avocadopureen.
 
Hak hvidløgene fint og hæld rapsolie i en kasserolle. Tilsæt pasta, avocadopuré, ruccola og skiver cherrytomater. Krydre med salt og peber og bland det hele rundt. 
 
Steg græskarfrøene i en varm og tør gryde, indtil de er gyldenbrune og riv parmesanen. Tilfør dette til retten - så er du klar til at spise!