Æg og miljø

Æg er blandt de animalske fødevarer, som har det laveste CO2-aftryk i produktionen. Det gør æg til et af de mere miljøvenlige valg, når man taler om animalske fødevarer. 

Æg har en lavere CO2-udledning end andre animalske fødevarer grundet dets foder omsætningsrate (= feed conversion rate, FRC) er høj. Dette betyder, at hønerne effektivt konverterer deres foder til æg. Et kilo æg udleder omkring to kilo CO2.
 

De animalske fødevarers klimaaftryk*

FØDEVARE
CO2 KILO ÆKVIVALENT
Æg 2,0
Kyllingekød 5,5
Grisekød 4,6
Oksekød 13,9
Lammekød 21,4
Torsk, filet 2,8
Letmælk 1,0
* Tallene er et udpluk fra rapporten "Klimavenlige madvaner" fra Den Grønne Tænketank CONCITO, april 2019. Rapporten er tilgængelig her.
Billede

DAVA Foods og det klimasmarte æg 

Hos DAVA Foods arbejder vi hen imod at få et klimaneutralt æg. Læs mere om vores bæredygtige mål for æg.